Ombre Hair

01 Şubat

Herkese şubatın ilk gününden merhaba :) Hadi gelin bugün son zamanların modası haline gelen Ombre Hair ' dan bahsedelim :)

Ombre kelimesi fransızcada gölge anlamına gelmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere ombre hair gölgeli saç anlamına gelmektedir. Fakat ombre denildiğinde yurt dışında saçın uçlarının boyanma işlemidir. Saçın uçlarını açık yada koyu olarak renklerinin değiştirilmesidir.


Bu uygulama ile Saçını boyatmaya cesaret edemeyen ancak değişiklik isteyenler için muhteşem bir saç modeli. Üstelik her ay dip boya yaptırma derdi de yok. Ki bu benim için en büyük artısı. Saçlarıma dip boya yaptırmaya hala karşı olanlardanım :)

Ombre saç, üst kısımları koyu, uçlara doğru daha açık saç rengidir. Genel olarak ombre yapılırken üst kısımlara da çok ince olmak şartıyla ışıklar atılabiliyor. Böylece saçın uca doğru renk akışı daha yumuşak oluyor. 1-2 senedir pek çok oyuncu ve şarkıcı bu saç rengini kullanarak popüler hale getirmiştir. Ombre saç için saç boyası kullanmanın dışında yazın şapka kullanıp saç uçlarını açıkta bırakabilirsiniz. Papatya suyu gibi saç rengini açan doğal ürünlerin uçların daha kısa sürede daha fazla açılmasına yardımcı olabilir. Özellikle uçların güneş ve boya nedeniyle fazla kurumaması ve kırılmaması içinse argan yağı veya zeytinyağıyla düzenli olarak bakım yapmanızı öneririm. Rengi ve ne kadar uygulamanız gerektiğine karar veremiyorsanız veya saçınızı daha önce hiç evde boyamadıysanız kuaföre gitmek (biraz maliyetli ama) en güvenli yoldur :)

Gelin örneklerine bakalım ..




Evde boya yapıyorsanız ve bu Ombre Saçları denemek istiyorsanız size yardım etmeye çalışayım o zaman :)




1.Ombre saç modelini önce nasıl uygulamak istediğinize karar verin.
2 . Saçınızın doğal ayrımını bularak doğal olarak nasıl kullanacağınızı tespit edin.
3 . Saç diplerine krepe yapın. Saçlarınız arkada 2 ve yanlarda 2 olmak üzere 4 bölüme ayırınız ve saçınızın en ön kısmını ayırınız. Saç diplerine krepe yapmamızdaki amaç saçlarda keskin hatlar ile saç acıcı izi kalmamasını sağlamak.
4 . Dört bölüme ayırmış olduğunuz saç tutamlarını atkuyruğu gibi lastikle toplayın.
5 . Ve At kuyruğunu gevşetin. Bu saçınızda boyanın sabit hat oluşturmamasını sağlayacaktır.
6 . Önden ayırmış olduğunuz parçayı dışarıda bırakın .
7 . Bölümlere ayırdığınız saçları küçük tutamlar ile (iyice açılması için) folya içerisine alarak saç açıcısını saça sürünüz ve folyoyu kapatın.
8 . Burada en önemli teknik saç uçlarına açık renk saç açıcı kullanın saçın o diplerine yaklaşık 10 cm kala açıcı sürmeyin.
9 . Saçın üzerine açıcıyı sürerken saçın içlerine derinlemesine sürmemek için en son açıcı süreceğiniz yerde fırça darbelerini enine kullanabilirsiniz.
10 . Saç uçlarında daha açık bir renk elde etmek için saç uçlarına doğru daha yoğun bir şekilde bolca sürün.
11 . Saç açıcıyı sürdüğünüz bölümlerini folyo kağıt ile kapatın.
12 . Ön bölümde ayırmış olduğunuz bölümü kaşlarınızın altında bir bölümü hizalayarak ince rastgele tutamları folya içerine alarak açıcıyı uygulayın.
Ta ta taaaaam sonuç ortada :) Ayrıca video şeklinde izlemek istiyorsanız youtube de ' ombre hair tutorial ' diye aratırsanız bir çok uygulama önünüze çıkacaktır. Umarım sizin için yararlı bir yazı olmuştur ..

İyi günler..




  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Bu yazı da benim için çok faydalı oldu tatlım ;) Kızkardeşime ombre yapacağım onun için güzel detaylı da bir açıklama olmuş ;)

    beautybooop.blogspot.com bana da bekliyorum ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...