Yağlı ve Akneye Meyilli Ciltler İçin Bakım Serisi | Bionike Acteen Serisi Deneyimlerim

13 Mayıs

Herkese merhaba!
Yağlı ve akneye meyilli cildim için uzun zamandır Bionike markasının Acteen serisini kullanıyorum. İlk kullanmaya başladığımda bunu sizlere bir instagram videosu ile yayınlamıştım. Ekran görüntüsü çok alınınca ve sorularda gelince biraz geçikmeli de olsa bugün yazımı yayına alabildim.



Öncelikle Bionike, bir ilaç firması olarak 1930’larda Milano’da kurulan lider İtalyan kozmetik firması ICIM International’ın bir markasıdır.
Bionike markası hassas, alerjik ve reaktif ciltlerin tedavisi ve bakımı için dermokozmetik ürünler geliştirmektedir. Ürünler koruyucu, parfüm, paraben, gluten içermiyor ve nikel testinden geçiyor. Çünkü nikel içerikli ürünler ciltte alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor! 

Gelelim cilt bakımında kullandığım 4 ürünü hakkında yorumlarıma!

Bionike Acteen Rebalancing Cleansing Water:
Akneye meyilli yağlı ciltler için dengeleyici temizleme suyu

Akneye yatkın seboreik ciltler için geliştirilmiş köpük temizleyici. Özel bir sistemle elde edilen yumuşak köpük içerisindeki dengeli temizleyici bileşenler, cilt üzerinde optimum ve düzgün bir dağılım ve doğru doz uygulamayı sağlıyor. Köpük formunda temizleyicileri jel formundakilere göre daha yumuşak cildi temizlediğini düşünüyorum.
 Kolaylıkla durulanarak cilde temizlik ve ferahlık kazandırıyor. 2 pompa ürün tüm cildinizin temizliğinde yeterli oluyor. Yalnız o gün makyaj yaptıysanız onu ilk önce makyaj temizleyicisi ile çıkarıp ardından bu köpük ile yıkamanızı tavsiye ederim. Köpük tek başına makyajı tamamen çıkartmıyor kalıntılar kalabiliyor.


İçerisinde ki:
Salisilik asit: Ölü hücrelerin ve aşırı sebumun uzaklaştırılmasını kolaylaştıran bir beta-hidroksi asittir. 
Bakteriyostatik kompleks: Bakteri proliferasyonunu düzenler; bakteri proliferasyonu akneye yatkınlığı arttıran önemli bir faktördür. 
 Dengeleyici kompleks (rezene çiçeği, şolmogra ve manuka yağları, ve manolya kabuğu ekstresi): Cildi yeniden dengelemeye yardımcı olur, hiperkeratinizasyonu azaltır ve bakteri proliferasyonunu kontrol eder.

Ürün 150 ml gramajında ve fiyatı yaklaşık indirimler ile 45-50 TL arasında değişebiliyor.


Akneye meyilli yağlı ciltler için arındırıcı temizleme jeli
Akneye yatkın seboreik cildin derin temizliği için üretilmiş ve içerisinde tanecikler bulunan önce jel yapıda olan cildinize sürdükçe köpüren bir ürün.
İçeriğinde ki tanecikler Jojoba granülleri oluyor ve agresif, tahriş edici yapıda olmadan ciltte ki ölü derileri çok güzel uzaklaştırıyor.
Hafif asidik pH değeri ile birlikte nane ve ardıç esansiyel yağları cildin fizyolojik parametrelerini bozmadan cildin pürüzsüz, taze ve temiz kalmasını sağlıyor.

Ben bu ürünü sadece akşam cilt bakım rutinimde kullanıyorum. İlk bahsettiğim köpük ile cildimi temizledikten sonra nemli cildime uygulayıp yaklaşık 3-4 dk boyunca masaj yapıyorum jel ürün hem iyice köpük kıvamına geliyor hemde cildime temizleme yanında peeling etkisi yaratarak ölü derileri uzaklaştırıp temiz yumuşacık bir cilt bırakıyor. Aynı zamanda günlük ölü deriyi cildinizden nazikçe uzaklaştırdığınız için lekelerin görünümü de azaltmaya yardımcı oluyor.

* Bu ürünü aynı zamanda sivilcelenmeye meyilli diğer vücut bölgeleri içinde kullanıma uygun olduğu belirtilmiş. 

İçerisinde ki:
Polietilen kürecikler: Temizleyici jel ile cilt üzerinde hafifçe masaj yaparken bu kürecikler ölü hücreleri ve aşırı sebumu (yağı) uzaklaştırır. 
Antibakteriyel ajan: bakteri proliferasyonunu düzenler ve özellikle Gram pozitif bakteriler (P. Acnes) üzerinde etkilidir. 
Nane ve ardıç esansiyel yağları: Anti-septik ve anti-enflamatuvar özellikleri vardır ve uygulama sonrasında hoş bir ferahlık duygusu uyandırır. 

Bu ürünün fiyatı da indirimler ile 45-50 TL arasında değişebiliyor.


Nemlendirici, Sebum Normalleştirici, Nemlendirici Gündüz Kremi

Uygulandığı anda ferahlık hissi veren bu hafif krem akneye karşı yatkınlığı olan yağlı ciltlerin ihtiyaçlarını etkili biçimde karşılayan bir bakım ürünüdür. Özel mikro-gözenekli yapısı nemlendirici ve sebum düzenleyici aktif bileşenler içerir, aşırı sebumu absorbe eder ve düzeylerini etkin biçimde düzenler. Böylelikle yağlı cildin tipik parlak görünümünü azaltmayı vaad eder.


Gündüzleri köpük ile cildimi temizledikten sonra masaj yaparak cildime uyguluyorum. Kısa sürede emilmesini, nemlendirmesini, yağlı his bırakmamasını ve hafif yapıda bir krem olmasını sevdim makyaj altına güzel baz oluşturuyor. Matlaştırıcı etkisi bende tabi ki 24 saat gibi bir sürede durmadı. Gün içerisinde T bölgem yağlanmaya başladı ama bu süre bu krem uyguladığım zamanlarda daha geçikti diyebilirim.

Bu ürünün fiyatı da indirimler ile 60-80 TL arasında değişebiliyor.


Aknenin Tedavisi ve Önlenmesi için Keratolitik Etkili ve Sebum Düzenleyici Krem

Gelelim gece bakımında kullandığım kreme.

Hafif ve orta derecede ki sivilce tedavisinde kullanılmak üzerine geliştirilen bir krem. Cilt yüzeyinde biriken ve gözenekleri bloke eden ölü hücrelerin gece boyu uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor. Sebum oluşumunu normalize etmeye yardımcı olan aktif maddeler içeriyor. 

Bu ürünü de akşam köpük temizleyici, peeling etkili temizleme jeli ikilisi ile temizledikten sonra yoğun bir tabaka halinde cildime sürüyorum ve cildimin ürünü emmesi için bırakıyorum. Sabah uyandığımda cildim yumuşacık oluyor. 

Bu ürünün fiyatı da indirimler ile 60-80 TL arasında değişebiliyor.



Bionike ürünlerini yetkili eczanelerde ve online satış yapan dermokozmetik sitelerinde bulabilirsiniz.

Sevgilerimle..
 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...